Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-03@23:18:25 GMT

شرح حدیثی از پیامبر اکرم(ص) در «هرمونوتیک حدیث»

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۰۶۴۲

شرح حدیثی از پیامبر اکرم(ص) در «هرمونوتیک حدیث»

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کتاب آلمانی زبان «هرمونوتیک حدیث» که توسط اولوی کارادیک، از اساتید مؤسسه الهیات اسلامی دانشگاه کالسروهه  آلمان در 352 صفحه به رشته تحریر در آمده است و قرار است اوایل آذرماه سال جاری در آلمان منتشر شود.

این کتاب به آلمانی نگارش شده و توسط شرکت انتشاراتی «TUB» در قطع رقعی روانه بازار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ناشر و کتابفروشی آنلاین Utb. در پایگاه اینترنتی خود در معرفی کتاب «هرمونوتیک حدیث» می‌گوید: حدیث انتقال اعمال و سخنان نقل شده از پیامبر اسلام(ص) است که در کنار قرآن طی پانزده قرن تاریخ اسلام، نقشی محوری در فهم مسلمانان از دین و شریعت داشته است.

این ناشر می‌افزاید: تدوین هزاران اثر حدیثی نشان می‌دهد که مسلمانان از آغاز تاکنون پس از قرآن، بیشتر به حدیث توجه کرده‌اند. در دوران معاصر نیز اندیشمندان مسلمان با نگاهی دوباره به میراث روایی، کوشش گسترده‌ای را برای بهره جستن هر چه بیشتر از این منبع آغاز کردند و با تأسیس مراکز تحقیقاتی حدیثی و ... در این راه گام‌هایی را برداشتند.

در کتاب «هرمونوتیک حدیث» سنت، تفسیر و تاریخچه آثار آن به طور سیستماتیک ارائه و مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.

علاوه بر مبانی هرمنوتیک، یک طرح تازه برای تجزیه و تحلیل حدیث در این کتاب ارائه شده است. این نوع تجزیه و تحلیل نگاهی جدید به سنت اسلامی دارد.

آشنایی با اولوی کارادیک

اولوی کارادیک، تحصیلات دانشگاهی خود را طی سال‌های 2007 تا 2012 میلادی در حوزه مطالعات اسلامی، مطالعات دینی یهود و مسیحیت در دانشگاه یوهان ولفگانگ گوته در شهر فرانکفورت به پایان رسانده است. پایان نامه کارشناسی ارشد او با موضوع «روش شناسی تفسیر قرآن» بوده است.

کارادیک موفق شد طی سال‌های 2015 تا 2019 دکترای خود را در رشته «فلسفه و علوم اسلامی» در دانشگاه وین به پایان رساند. موضوع پایان نامه وی عبارت بود از «هرمنوتیک حدیث میان سنت و نوآوری. تحقیق در مورد تاریخ سنت و کاربرد هرمنوتیک جدید».

کارادیک پس از پایان تحصیلات عالیه خود به عنوان محقق و دستیار دانشگاه در مؤسسه مطالعات الهیات اسلامی در دانشگاه وین مشغول به کار شده است. وی از سال 2017 تا پایان سال 2018 به عنوان  استاد دانشگاه وین فعالیت داشت. سپس از اکتبر سال 2019 به عنوان عضو هیأت علمی مؤسسه الهیات اسلامی دانشگاه کالسروهه مشغول به کار است.

مشاغل و مسئولیت دکتر کارادیک در حال حاضر عبارتند از:

عضو هیأت تحریریه مجله دین و تحولات آن در جامعه معاصر، دانشگاه وین
عضو هیأت مشاوره علمی آموزش دینی در وین
عضو هیأت مشورتی در پروژه «تأثیر اسلام بر مذهبی‌ها»
عضو انجمن مطالعات الهیات اسلامی آلمان
عضو هیأت مدیره انجمن علمی اسلام و جامعه در اتریش
فعالیت‌های علمی کارادیک در زمینه تحقیقات علوم اسلامی، مطالعات احادیث (سنت پیامبر)، سوره‌های قرآن (شرح حال پیامبر)، تفسیر قرآن و  مشکلات معاصر مسلمانان در اروپا است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: الهیات اسلامی دانشگاه وین عضو هیأت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۰۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی استاد جامعة المصطفی العالمیه در کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، اظهار داشت: حضرت آیت الله خامنه‌ای از محضر پدر بزرگوار بهره گرفتند و بحث قرآنی را تحت تاثیر سیدهاشم میردامادی پدربزرگ مادری خود که در مسجد گوهرشاد تفسیر می‌گفتند و بحث انس با قرآن را تحت تاثیر مادر فرا گرفتند.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی افزود: حضرت آیت الله خامنه‌ای ۶ سال محضر علامه طباطبایی را درک کردند و در تفسیر قرآن تحت تاثیر استاد خود بودند.

وی گفت: حضرت آیت الله خامنه‌ای را می‌توان محصول سه مکتب شیعی حوزه مشهد، نجف و قم دانست، و سیره حوزوی ایشان هم اشرابی از تعبد حوزه مشهد، عقلانیت حوزه قم و ولایت مداری حوزه نجف است.

دبیر علمی همایش بین المللی حضرت آیت الله خامنه‌ای گفت: تفسیره سوره برائت ایشان در ۷۰۰ صفحه ارائه شده که حاصل زحمت آقای ربانی است.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی به سابقه تفسیر آیت الله خامنه‌ای اشاره کرد و افزود: ایشان سال ۱۳۵۸ هفته‌ای یکبار به قم آمده و تفسیر می‌گفتند همچنین رهبر انقلاب سال ۶۰ تا ۶۱ برای پاسداران تفسیر سوره‌های حشر و جمعه، ممتحنه، مجادله را می‌گفتند و سال ۶۹ -۷۰ تفسیر حمد را برای دانشجویان می‌گفته است.

وی بر اهمیت و جایگاه مرجعیت علمی قرآن در اندیشه حضرت آیت الله خامنه‌ای اشاره نمود و اظهار داشت: رهبر انقلاب تصریح دارند که «مساله قرآن و مرجعیت قرآن و رجوع به قرآن و استفهام از قرآن در مسائل گوناگون فکری، عملی، اجتماعی، سیاسی، حکومتی و ... خیلی چیز مهمی است. ما واقعا در این زمینه‌ها کم کاریم».

دبیر کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب بر موضوع جهت دهی به علوم انسانی بر اساس مبانی قرآنی تأکید نمود و با بیان این که علوم انسانی فعلی باید تحولات عمیق و پایداری داشته باشد، یادآور شد: رهبر انقلاب علوم انسانی فعلی را ترجمه قبل و شکل گرفته مبانی اومانیستی و سکولاریستی دانسته‌اند، از طرفی هدایت قرآن را عام و شامل تمام علوم می‌دانند که در مبانی و اهداف تاثیرات بسزایی دارد؛ ایشان ضمن تصریح بر اهمیت بازشناسی علوم انسانی بر اساس قرآن به تولید علوم انسانی قرآن بنیاد تاکید دارند.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی سپس به تاثیر این کنگره بر فضای دانشگاهی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۳۳ پایان نامه ارشد و دکتری در مراکز مختلف تحت تاثیر این کنگره گرفته شده است.

وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر مرجعیت علمی قرآن کریم گفت: براساس تاکیدات رهبر انقلاب دو واحد درس مرجعیت قرآن در برخی دانشگاه‌ها و جامعة المصطفی العالمیه ارائه می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی اصفهانی در بخش پایانی سخنان خود به اهداف و رویکرد‌های کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از ۱۸۰ مرکز علمی، حوزوی و دانشگاهی در این کار عظیم مشارکت کردند و ۱۶ کارگروه علمی در راستای برگزاری این کنگره هم شکل گرفته است.

وی معرفی کتاب ها، مقالات، پایان نامه‌ها و سایت‌ها مبتنی بر ۷۰۰ ریز موضوع را از جمله دستاورد‌های دبیرخانه این کنگره دانست و اظهار داشت: در این کنگره بیش از ۵۳ نشریه و ۲۲ ملی علمی پژوهشی مقالات برگزیده را چاپ خواهند کرد.

دبیر علمی کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب یادآور شد: ۲۱۱ پیش نشست و ۷۸ کارگاه آموزشی، ۱۵ کرسی مرتبط با کرسی‌های ترویجی نظریه پردازانه در ۳۰ شهر و ۱۵ استان برگزار و ۲ هزار و ۵۰۰ چکیده و حدود  هزار و ۹۰۰ مقاله هم دریافت شده است.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی اصفهانی به دریافت مقالات همایش به ۲۱ زبان زنده دنیا اشاره کرد و گفت: در تلاشیم تا این کنگره در شهر‌های متعدد ایران برگزار شود، لذا در داخل کشور شهرهای تهران، قم، مشهد، اصفهان، تبریز و شیراز انتخاب و در خارج از کشور نیز در کشور‌های لبنان و سوریه، هند، افغانستان، پاکستان، اندونزی و برخی از کشور‌های آفریقایی اعلام آمادگی کردند.

دیگر خبرها

  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • تداوم صدرنشینی دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان هفته دوم سوپر لیگ کاراته مردان
  • پایان همایش ملی هویت اصلی زنان در آئینه قرآن و حدیث با معرفی مقالات برتر در گرگان
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟