Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فعالیت‌های قرآنی _ عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان گفت: برای تاثیرگذاری قرآن و کاربردی شدن پژوهش‌های مربوط به آن، باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کرد تا بتوان به نتایج مطلوب دست پیدا کرد.

حجت‌الاسلام سلطانی، عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، اظهار کرد: مجلات علمی پژوهشی در حوزه علوم قرآن و حدیث متعدد هستتد و تقریبا می شود گفت نیاز اساتید دانشگاه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را برآورده می‌کنند، ولی چیزی که جای خالی آن احساس می‌شود، وجود مجلات تخصصی و نیمه تخصصی برای استفاده عموم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین مجلاتی باید به صورت فصلنامه یا حتی هفته‌نامه وجود داشته باشند که غیر متخصصان و عموم مردم بتوانند از پژوهش‌های قرآنی استفاده کنند.

وی افزود: تدوین دانشنامه در حوزه علوم قرآن و تفسیر آن برای سنین و اصناف گوناگون نیاز امروز جامعه است. در نمایشگاه‌های بزرگ کتاب، دانشنامه‌های گوناگون وجود دارند، اما دانشنامه قرانی بسیار کم به چشم می‌خورد، در صورتی که چنین دانشنامه‌هایی نیاز دانشجویان رشته حقوق، قضات، وکلا، تفسیر حقوقی آیات قرآن است. امروزه مشکلی که اساتید دانشگاه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقطع فوق لیسانس و دکتری با آن مواجه هستند، این است که پژوهش‌های آنها باید در چارچوب‌های خاصی انجام شود تا مورد تایید معاونت آموزشی دانشگاه قرار گیرد.

عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان بیان کرد: کاربردی شدن پژوهش‌های قرآنی تا حدودی به میزان مطالعه، میزان پرسش‌گری و رویکرد مطالعاتی افراد جامعه بستگی دارد. ولی نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که باید دید افرادی که به عنوان مفسر قرآن در رسانه‌های عمومی مثل شبکه قرآن ظاهر می‌شوند، صلاحیت قرار گرفتن در این جایگاه تفسیر قرآن را دارند یا خیر. زیرا بخشی از تاثیر گذاری قرآن و کاربردی شدن پژوهش‌های مربوط به آن بسته به عملکرد رسانه‌ها دارد.

وی گفت: قبلا به شبکه قرآن پیشنهاد دادم همانطور که برنامه های تخصصی در تلویزیون ساخته و پخش می‌شوند، برنامه‌های تخصصی در حوزه قرآن نیز به صورت سلسله وار از این شبکه پخش شوند و اساتید گروه علوم قرآن و حدیث کشور متون تفسیری شیعه و حتی اهل سنت را تدریس کنند. گاهی اوقات افرادی به این رسانه‌ها دعوت می‌شوند که تحصیلات حوزوی و یا دانشگاهی ندارند و چه بسا به جای ایجاد جذابیت و بیان مباحث کاربردی، صحبت‌هایی می‌کنند که موجب دوری مردم از قرآن می‌شود. به طور کل می‌توان گفت بخشی از کاربردی شدن پژوهش‌های قرآنی به کارکرد رسانه‌ها بر می‌گردد.

سلطانی با تاکید بر گسترش هنرهای قرآنی، افزود: داستان‌های قرآن کریم در گذشته به صورت نسخه‌های شبیه‌خوانی وجود داشت. این هنر جذابیت‌های بسیاری دارد. با شبیه خوانی قصص قرآنی که نکات اخلاقی و تربیتی زیادی را در خود جای داده‌اند، ارتباط عموم مردم با قرآن بیشتر می‌شود. خطاطی و نگارگری از دیگر هنرهای قرآنی هستند که برهمین اساس می‌توانیم قرآنی مصور با نگارگری ایرانی داشته باشیم. دست کم صد نگاره می‌توان در ارتباط با قرآن کریم ترسیم نمود که با همکاری هنرمندان قابل دستیابی است. مثلا نگاره‌های استاد فرشچیان می‌تواند سرلوحه‌ای باشد برای هنرمندان تا بتوان قرآن مصور داشته باشیم.

عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان ادامه داد: فضای مجازی بستر مناسبی برای افراد علاقمند به پژوهش‌های قرآنی است که با استفاده از آن می‌توان یک دانشنامه‌ای همچون ویکی پدیا در حوزه قرآنی تاسیس کرد که افراد نتایج پژوهش‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: پژوهش های قرآنی قرآن دانشنامه قرآن رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۶۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران گفت: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که با رشد ۳۵ درصدی در جذب دانشجو روبه‌رو بوده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، ظهر امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ هم‌زمان با گرامیداشت هفته معلم طی مراسمی از اساتید برتر و نمونه دانشگاه علمی کاربردی فولادین ذوب آمل با حضور رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل تجلیل به عمل شد.

رضا لحمیان رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران همگام با سیاست‌گذاری کشور به عنوان یک دانشگاه مهارتی انجام وظیفه می‌کند، اظهار کرد: این دانشگاه بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "دانشجوی فارغ‌التحصیلی داشته باشیم و نتوانیم برای وی شغلی فراهم کنیم این ایراد کار در آموزش عالی ما است." اولویت کار را بر تدوین اشتغال دانشجویان مورد پذیرش خود قرار دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود شش هزار و ۵۰۰ پذیرش دانشجو با تضمین اشتغال در سراسر کشور داشتیم که دانشگاه علمی کاربردی فذا ۳۵۰ دانشجو با تضمین اشتغال پذیرش داشته است، افزود: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که با رشد ۳۵ درصدی در جذب دانشجو روبه‌رو بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران دغدغه اصلی امروز خانواده‌های دانشجو را در زمینه اشتغال و تضمین آن مطرح کرد و گفت: این دانشگاه در این راستا یک درصد بیشتری را نسبت به سایر دانشگاه‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی نشان می‌دهد.

لحمیان با تاکید بر اینکه مازندران در سال گذشته از تبصره ۱۶ موفق به جذب ۴۰ میلیارد تومان برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان با سود چهار درصدی شده است، بیان کرد: این استان با دریافت این تسهیلات موفق به کسب رتبه اول نسبت به سایر دانشگاه‌های مازندران شد.

وی عنوان کرد: در شرکت فذا و دانشگاه فرهنگ و هنر آمل در بحث هنری نقطه عطفی خواهد بود که با وجود امکاناتی که در این مراکز علمی کاربردی و فرهنگ و هنر و در فارغ‌التحصیلان مهارت‌محوری هست از بسیاری دانشگاه‌های مازندرانی و حتی دانشگاه مادر بیشتر است.

محمدباقر لیمویی رئیس مرکز علمی کاربردی فذا در ادامه با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی فذا برگزار کننده بسیاری از آزمون‌ها بوده که به زودی AS به این مجموعه اضافه می‌شود، اظهار کرد: همچنین این مجموعه در حوزه فعالیت مدرسه مهارت در مراکز علمی کاربردی مازندران توانست با موفقیت ورود پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه در فعالیت این مدرسه مهارت، مجموعه آموزش‌هایی برای استخدام است که با عنوان هلدینگ حنام گسترش یافت، افزود: آخرین گام این شرکت قرارداد با شرکت چینی برای ساخت و تولید ماشین‌آلات کشاورزی می‌باشد؛ همچنین اضافه کردن سه شرکت صنایع غذایی به این مجموعه است.

لیمویی ادامه داد: در این مجموعه هلدینگ از سال گذشته بنیادی به نام نخبگان حنام راه‌اندازی شد که در شروع کلیه به جذب دانش‌آموزان کسب رتبه زیر دو هزار تجربی، زیر هزار ریاضی و زیر پانصد انسانی پرداخته و با پرداختی این دانش‌آموختگان تحت پوشش مجموعه فذا قرار دادند.

رئیس مرکز علمی کاربردی فذا گفت: برنامه‌های مفصلی در حال اجراست که به نوعی گامی برای نگهداری نخبگان این شهر در کشور است.

کد خبر 750176

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی میزبان آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن است
  • رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • پایان همایش ملی هویت اصلی زنان در آئینه قرآن و حدیث با معرفی مقالات برتر در گرگان
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم